Per què és important el calci en els nostres ossos?

Els nens i nenes de tercer estem descobrint què necessitem per a créixer sans. Desprès d’haver descobert la importància de l’aparell digestiu i els nutrients, ara estem centrats en l’aparell locomotor. Hem treballat la importància dels ossos, dels músculs i de les articulacions en el nostre cos, hem estat fent hipòtesis sobre què passaria si els nostres ossos no tinguessin calci i a partir d’aquí hem realitzat un experiment per a descobrir-ho.

Hem agafat ossos de pollastre i hem posat uns quants en un pot ple d’aigua i uns altres en un pot amb vinagre. Els hem deixat reposar durant 9 dies.

Passat aquest temps els hem obert i hem descobert que els ossos que estaven dins del vinagre, que és àcid,  se li han desfet els compostos de calci i només ha quedat el teixit ossi. Què flexibles i tous que han quedat! En canvi, els de l’aigua segueixen ben rígids!

Hi ha ossos més llargs, altres més curts, més petits, més grans, … Però tots ells han de tenir tot el calci necessari per a poder gaudir d’una bona salut i créixer ben sans! Ara ja sabeu la importància de prendre calci!

1 comentari a “Per què és important el calci en els nostres ossos?”

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.