Coneixent el nostre planeta

Els alumnes de Cicle Mitjà aquest començament de curs estem treballant el projecte de  la Terra, per conèixer una mica més aquest fantàstic planeta on vivim i així també ser més capaços tots de cuidar-lo més i preservar-lo. A classe hem vist quins són els continents que hi ha a l’escorça terrestre, i quines altres capes interiors hi ha fins arribar al nucli.  Una sessió del Projecte la vam dedicar a fer la nostra pròpia Terra amb plastilina amb totes les seves capes internes.

També hem descobert que tenim l’atmosfera, una barreja de gasos que ens protegeix, que ens és molt necessària i que ens convé cuidar-la molt perquè pugui seguir fent les seves funcions. Tot i que en un principi les diferents capes de l’atmosfera ens van semblar que tenien uns noms molt estranys i semblants, ens les hem après i ja sabem què passa a cada una de les capes.

Actualment ja estem finalitzant el Projecte però abans d’acabar-lo hem descobert perquè és tant important reduir, reutilitzar i reciclar. Una cosa que ens va impactar força  va ser veure les enormes illes de plàstic que s’estan formant a diversos punts dels oceans degut a la gran quantitat de residus que encara van a parar al mar!  Hem llegit un llibre que ens ha fet conèixer la història i múltiples utilitats, algunes molt bones,  del plàstic però ens hem esgarrifat al veure les xifres tant grans que cada any es recullen de brossa de plàstic i els centenars d’anys que es creu que es tardarà a eliminar aquest residu (diem es creu perquè el plàstic fa poc més de 100 anys que l’utilitzem i es creu que es tardarà més de 500 anys a descompondre cada residu de plàstic). A mig mes de novembre farem una sortida a l’Observatori Fabra de Barcelona que ens ajudarà a completar el que hem vist i treballat a classe.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.