El Projecte del Riu

Ja fa dies que els infants de Cicle Mitjà estem treballant sobre el tema del Riu. N’hem après moltes coses, i a més ens va anar molt bé anar de colònies al Delta de l’Ebre perquè allà vam veure i aprendre moltes coses que des de la classe ens haguessin costat molt més! Just abans de finalitzar el projecte vam descobrir la importància de les Depuradores, vam veure com funcionen i vam aprendre la diferència que hi ha amb les Potabilitzadores.  Un cop explicats els funcionaments d’aquestes plantes vam fer un petit experiment a l’aula.

Vam anar a buscar pedres i grava, sorra, fulles, cotó fluix i una ampolla i vam fer una petita depuradora.  Per la depuradora hi vam passar aigua ben bruta, prèviament l’havíem embrutat amb sorra, guix, sabó i fulles verdes, i vam veure que sortia força més neta però encara amb un to grogós.  Ja havíem fet la hipòtesi que ens passaria això per la clorofil·la de les fulles verdes que hi havíem posat, de seques a aquesta època de l’any no en vam trobar i vam voler veure què passava amb le verdes!

Aleshores vam fer una segona depuradora seguint el mateix sistema i vam tornar a filtrar l’aigua grogosa que ens havia sortit de la primera filtrada i…. aquest cop l’aigua resultant era molt més clara!

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.