XERRADA AIGUA BRUTA I AIGUA NETA

Aquesta setmana a cicle superior ens han vingut a fer una xerrada els de la Mancomunitat Penedès–Garraf que es diu aigua bruta i aigua neta.

Durant la xerrada ens han explicat com funciona el cicle urbà de l’aigua, com s’usa l’aigua en els nuclis urbans, què és una EDAR( Estació Depuradora d’Aigües Residuals). També hem pogut entendre què se’n fa de l’aigua bruta i ens han informat que després d’arribar a les clavegueres va a parar en uns dipòsits que posteriorment es tracta l’aigua en una depuradora, on s’eliminen les impureses de les aigües per retornar-la al medi natural i en algunes poblacions també s’utilitzarà per regar, netejar carrers o apagar incendis.

A més hem après que l’aigua que fem servir per consumir-la (aigua de l’aixeta), no és la de la depuradora sinó que aquesta ha d’estar tractada en una potabilitzadora, d’aquí ve el nom d’aigua potable.

A continuació ens han comentat que hi ha sistemes naturals de depurar l’aigua. Tot seguit, hem fet uns petits experiments on hem comprovat que el paper de cel·lulosa que usem al vàter es descompon, però que en cap cas hem de llençar-hi tovalloletes humides, ja que porten molts problemes a les depuradores i a més no són biodegradables. L’últim experiment ha sigut fer una depuradora casolana i hem comprovat que funciona, perquè l’aigua bruta que hi hem posat ha sortit força clara.

Per acabar hem pogut reflexionar i explicar com podem fer un bon ús de l’aigua i com podem millorar-ho entre tots/es.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.