Camp d’Aprenentatge del Delta

Els dies 24, 25 i 26 d’abril els nens i nenes de C.Mitjà i Superior vam anar de colònies cap al Delta de l’Ebre!

El dilluns després d’un viatge que se’ns va fer una mica llarg vam arribar a la Ràpita i ens vam instal·lar a l’alberg, vam dinar i vam anar a fer una activitat en grups per conèixer una mica millor el poble de La Ràpita. Després vam poder anar a veure la subhasta del peix a la Llotja, que desconeixíem com funcionava. A l’hora de sopar vam tornar cap a l’alberg i després vam fer uns jocs de nit que ens havien preparat les mestres.

El dimarts amb la primera llum de l’alba ja estàvem tots drets amb ganes de menjar-nos el món! Vam anar tan aviat que ens va tocar esperar una bona estona per esmorzar… Després vam anar una estona a la classe per saber quines activitats hauríem de fer després al Riu. Al cap d’una estona vam agafar un bus que ens va portar fins a Deltebre i allí vam pujar a una barca que ens va portar a fer el tram final del riu fins a la desembocadura. Mentre estàvem a la barca vam mesurar la profunditat del riu en diferents punts i vam agafar diferents mostres d’aigua per analitzar al laboratori a la tarda. Ens va agradar molt poder fer el recorregut amb la barca, poder beure les aus, l’antic far i els pescadors que encara queden!

A la tarda vam beure l’interior d’una gota d’aigua i vam quedar parats de la quantitat de vida i microorganismes que hi havia al seu interior!

A la nit vam fer una gimkana pel jardí de la casa i al finalitzar vam poder fer una paella simbòlica amb els ingredients que havíem  aconseguit al finalitzar totes les proves.

Dimecres el matí després d’esmorzar i fer la motxilla vam agafar les bicicletes i vam pedalar fins a la badia dels Alfacs. Allà amb prismàtics i telescopis vam poder veure diversos tipus d’aus: flamencs, bernats pescaires, fotges, ànecs de coll verd…  Després vam retornar a l’alberg a dinar i de seguida vam agafar l’autocar cap a l’escola a dinar!

Vam passar uns dies molt complets, i tots ens ho vam passar molt rebé!

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.